Generaatori valimisel tuleb arvestada paljude teguritega, sealhulgas järgmistega:

  • Kasutusotstarve
  • Müratase
  • Kütusekulu ja tööaeg
  • Kaasaskantavus
  • Käivitamise lihtsus
  • Vastupidavus ja kvaliteet
  • Teenindus ja klienditugi

Turul on tohutult palju generaatorimudeleid, mis on üksteisest väga erinevad. Mõned generaatorid on mõeldud tööstuslikuks, mõned aga koduseks otstarbeks. Teatud generaatoreid kasutatakse mitme elektriseadme toiteks ja mõned võivad tagada kogu ehitusplatsi toimimise. Generaatori valikul on oluline mitte eksida, sest sel juhul on suur oht, et seade ei vasta ootustele. Antud artiklis käsitleme lähemalt olulisi parameetreid, millele tasub enne generaatori ostmist tähelepanu pöörata.

Generaatori parameetrid: kasutusotstarve

Reeglina kasutatakse generaatoreid kolmel juhul:

  • Elektrienergia varutoite allikana eramajapidamistes või äri- ja tööstusrajatistes, et tagada seadmetele katkematu elektrivarustus ning elektrisüsteemide pidevaks tööks. Elektristarteriga varustatud Könner & Söhnen generaatoreid saab kasutada koos automaatse ülekandelülitiga (ATS), mis võimaldab elektrikatkestuse korral seadmeid kiiresti toiteallikaga varustada.
  • Tööstuslik kasutamine ehituses, kaubanduses ja/või üürimisel. Elektritööriistade või tööstusseadmete töö tagamiseks juhuks, kui neid ei ole võimalik keskse toiteallikaga ühendada.
  • Kasutamine turismis (auto reisimine, telkimine, piknik, paadisõit), et et tagada elektriseadmete töö väljaspool tsivilisatsioonil ja mugava aktiivse puhkuse korraldamiseks.

Könner & Söhnen toodab laias valikus kvaliteetseid generaatoreid, mille hulgast leiate igale nimetatud kasutusotstarbeks sobiva. Kuna aga igal tarbijal on unikaalsed vajadused, tuleb valiku tegemisel arvestada ka muude teguritega.

Generaatori parameetrid: müratase

Generaatori müratase on õige mudeli määramisel oluline tegur. Paljudes generaatorite tööstuslikes ja kaubanduslikes rakendustes kehtivad seadmete töötamisel või kasutamisel mürataseme piirangud, mis võivad mõjutada generaatori mudeli valikut, eriti kui seda kasutatakse öösel. Kõrge müratasemega generaatorid ei ole mugavad ka koduseks kasutamiseks või reisil.

Enamik generaatoreid on hinnatud detsibellides. Iga 10 detsibelli tõusu korral suureneb müratase 10 korda. 70 detsibelliga töötav generaator on kümme korda valjem kui 60 detsibelliga töötav generaator.

Eriti madal müratase on Könner & Söhnen invertergeneraatorite mudelitel KS 2000i S ja KS 2000iG S. Tänu spetsiaalsele kaitsekorpusele, mis tagab minimaalse mürataseme 62 dB, on generaatori töö võimalikult mugav ega häiri teisi.

Lisaks, madala müratasemega paistavad välja diisel jõujaamad tänu oma helikindlale korpusele. Kvaliteetne helikindel korpus vähendab oluliselt müra seadme töö ajal, parandab soojusjaotust ning kaitseb elektrijaama ebasoodsate ilmastikutingimuste ja rikkumiste eest.

Generaatori parameetrid: kütusekulu ja tööaeg

Peamised tegurid, mis mõjutavad generaatori tööaega, on kütusekulu ja kütusepaagi maht. Könner & Söhnen generaatorid pakuvad mitmeid funktsioone, mis vähendavad oluliselt kütusekulu ja pikendavad generaatori tööaega:

  • Könner & Söhnen generaatorid on varustatud suurendatud terasest kütusepaagiga, mis pikendab generaatori tööaega ilma tankimiseta. Kütusetaseme näidik asub kasutamise hõlbustamiseks paagil.
  • Könner & Söhnen invertergeneraatorid on varustatud kütusesäästu režiimi lülitiga. See režiim vähendab väikese koormuse korral mootori väiksemate pöörete tõttu kütusekulu kuni 50%.
  • “HEAVY DUTY” seeria Könner & Söhnen diiselgeneraatoritel on suurendatud mootoriressurss – seega on neil pikem kasutusiga, nad võivad töötada rohkem tunde ilma vaheajata. Mootori ressurss ületab 3000 töötundi, seda kinnitavad mitmetunnised, mitmetasandilised testid ja garantii.

Generaatori parameetrid: vastupidavus ja kvaliteet

Könner & Söhnen generaatorite kõrge toodangu kvaliteet mõjutab otseselt nende töökindlust ja seda kinnitab pikaajaline töötamine erinevates kasutustingimustes. Könner & Söhnen TM-i tooted on Saksa spetsialistide aastatepikkuse kogemuse tulemus, nad on võtnud kasutusele maailmakuulsate kaubamärkide paremiku ja õppinud kõigist nende vigadest. Meie e-poes generaatorit valides saate kohe märgata ja hinnata:

  • Tootmiskvaliteeti
  • Juhtpaneelide ergonoomilisust
  • Disaini ja värvi kvaliteeti
  • Kaasaaegseid tehnoloogiaid

Lisaks, igal generaatoril, kultivaatoril või mootorpumba mootoril on individuaalne seerianumber, mis võimaldab jälgida toodangu ja teeninduse kvaliteeti. Kõiki mootoreid testitakse pikaajalises katkematus töös ning seejärel võetakse need lahti ja uuritakse defekte. Könner & Söhnen generaatorid tagavad garanteeritud toiteallika vajaliku võimsusega pikaks tööperioodiks.

Generaatori parameetrid: teenindus ja klienditugi

Kuna generaator on vastutustundliku otstarbe ja pikaajalise kasutamise seade, peab see tagama tarbijale tõrgeteta kasutamise ja töökindluse. Seetõttu soovitame generaatori mudeli valimisel ja eriti selle generaatori tootja valimisel pöörata tähelepanu selle kaubamärgi mainele, standarditele vastavusele ja ametlike esindajate olemasolule. Valige generaatori bränd, mis pakub oma toodetele täisteenust ning varuosade ja kulumaterjalide pidevat kättesaadavust.

Olles soetanud endale generaatori Genekas24 e-poest, oled saanud endale pikaaegse partneri koos garantii ja kindla hooldusgraafikuga. Genekas24 pakub generaatoritele garantii-, paigaldus- ja hooldustöid nii bensiini-, diisel- kui invertergeneraatoritele. Kui sinu seadmel esineb probleeme või on tarvis teostada hooldustöid, anna meile sellest märku kontakti lehe kaudu!