Mis generaatorit tasub energiakriisiks soetada?

Generaatorit tasub soetada igal maja ja ettevõtte omanikul. Järsk energia hinnatõus ja elektri defitsiit on põhjustanud palju raskusi eurooplastele. Elektrikastkestused tuleval talvel muutuvad haruldaseks asjaks, seetõttu peab hakkama mõtlema varutoiteallika peale. Generaatori ost on üks lahendusi tsentraliseeritud energiavarustuse ajutise puudusega hakkama saada.

Energia defitsiit võib kaasa tuua ajutised elektrikatkestused, seetõttu igaüks peab energiakriisiks valmistuma. Aitame valida parima generaatori voolukatkestuste üle elamiseks.

Ajutiste elektrikatkestuste korral aitab generaator

Ajutiste elektrikatkestuste probleemi lahenduseks on generaatorid, mis suudavad toota elektrit ja toita sellega kõiki teie seadmeid – 2 kuni 20 tundi.

Plaaniline või ajutine elektrikatkestus on meetod, mis võimaldab piirata ja mingil moel säästa tarbitava elektrienergia hulka. Seda meetodit kasutatakse elektrijaama avarii korral või mitmetel majanduslikel põhjustel (maksmata võlad, probleemid energiavarustusega, võimsuse puudumine). Tavaliselt katkeb elektrikatkestuste ajal elektrivarustus päeva jooksul mitmeks tunniks. Jaamad võivad selles režiimis töötada nädal, kuu või isegi kauema.

Generaator on põhimõtteliselt sarnane soojuselektrijaamaga. See on varustatud sisepõlemismootoriga, mis käitab traadipooli. Vool tekib siis, kui mähis ületab võimsate magnetite poolt pakutava magnetvälja piirid.

Kuidas valida generaatorit voolukatkestuseks?

Generaatorid jagunevad neljaks peamiseks tüübiks tarbitava kütuse järgi:

Diiselgeneraatorite kütus on odavam ja kulub aeglasemalt, lisaks on sellistel seadmetel pikem kasutusiga. Bensiinigeneraatorid on vaiksemad, kompaktsemad ja maksavad vähem. Gaasigeneraatoreid saab ühendada otse magistraaltorustikuga või gaasiballoonidega, need paistavad silma pikima tööeaga. On isegi kombineeritud gaasi-bensiini ja gaasi-diisli mudeleid.

Turul on ka invertergeneraatoreid, mis muundavad vahelduvvoolu alalisvooluks, samas kui elektri tootmist ja tarbimist juhib mikroprotsessor. Sellised generaatorid on atraktiivsed nende väiksuse ja vaikse töö tõttu, kuid need on väga tundlikud väikseimate pingelanguste suhtes ja võivad kiiresti rikkuda.

Generaatorite peamised omadused

Generaatori elektrikatkestusteks valimisel soovitame keskenduda mõnele põhiomadusele.

Generaatori võimsus

Soetades generaatorit varutoiteallikana tuleb ennekõike tähelepanu pöörata mootori võimsusele, sest sellest sõltub tekkiva voolu hulk. Generaatori võimsus ei tohi olla väiksem kui sellega samaaegselt ühendatud seadmete koguvõimsus.

  • Kuni 3 kW – võimaldab käivitada 1-2 säästlikku kodumasinat nagu külmkapp, sülearvuti või veepump – sobib matkamiseks, väikesesse eramajja või hädaolukorras.
  • Kuni 5 kW – aitab käivitada peaaegu iga kodumasina.
  • Kuni 7 kW – varustab kogu maja elektriga, on suure paagi mahuga, kuid võtab palju ruumi.

Generaatori faaside arv

Generaatori valimisel peab pöörama tähelepanu faaside arvule. Turul esitletakse ühefaasilisi ja kolmefaasilisi mudeleid. Mõned seadmed nõuavad kolme faasi, kuid kui neid majapidamises pole, on parem võtta ühe faasiga generaator, muidu võivad pingeprobleemid tekkida.

Generaatori tööaeg

Veel üks oluline tegur on paagi maht. Mida suurem see on, seda kauem generaator töötab. Generaatorid ei saa pidevalt töötada, rikke vältimiseks tuleb need aeg-ajalt välja lülitada.

Generaatori starteri tüüp

Käsitsi starteri puhul peate generaatori käivitamiseks tõmbama käepidet – sellised generaatorid on odavamad ja hõlpsamini kasutatavad.

Elektrilise starteriga mudelid on varustatud akuga, mis käivitab generaatorit, kui kontaktid on ühendatud. Selleks peab kasutaja keerama võtit, vajutama nuppu või ühendama relee. Viimasel juhul käivitub generaator elektrikatkestuse korral automaatselt.

Generaatori müratase

Tootjad näitavad mürataset detsibellides (dB), nii et saate eelnevalt hinnata generaatori mõju kuulmisele. Võrdluseks: tavalise vestluse ajal kostab heli võimsusega 40-50 dB, tolmuimeja müratase on umbes 80 dB, reaktiivmootori müratase on 100-110 dB. Müra vähendamiseks võib generaatorile panna spetsiaalse helisummutava korpuse.

Parimad generaatorid elektrikatkestuse ajaks

Genekas24 pakub kvaliteetseid ja vastupidavaid generaatoreid koduseks ja kommertsrakenduseks. Kui vajad nõu generaatori valimisel, aitavad tekkinud küsimustele vastata meie klienditoe spetsialistid.